Din innsats nytter!

I juni 2008 innførte Nicaragua et totalforbud mot abort. Det medfører at det ikke lenger er lov å ta abort etter incest og voldtekt, eller når graviditeten truer kvinners liv eller helse.

Helsepersonell kan ikke en gang behandle gravide med livstruende sykdommer som kreft, malaria og HIV/AIDS dersom behandlingen kan skade fosteret. Den strenge lovgivninger bidrar til at jenter og kvinner som har spontanabortert kan risikere å bli mistenkt og straffet for å ha tatt abort. Samtidig knebles ytringsfriheten. De som er i mot loven tør ikke å si fra i redsel for å bli straffet.

Vær med på å kreve at loven avskaffes HER! Tar ikke en gang et minutt, og det tipper jeg du har tid til når du allikevel sitter foran skjermen! :- )

Dette kan du gjøre:
Du kan bidra til å sikre jenter og kvinners rett til liv og helse i Nicaragua ved å:

  • signere aksjonen
  • sende postkort
  • fortelle alle du kjenner om saken
  • hold foredrag på skolen
  • ta kontakt med ett eller flere politiske parti i din valgkrets,  og be partiet om å reise denne problemstillingen med søsterpartiet i Nicaragua
  • skape oppmerksomhet om saken på nett og i media, på skolen, på jobben og/eller på gaten
  • fortelle andre hva du har gjort i kommentarfeltet

Meste av teksten er hentet fra Amnesty.no
KHJ

Én kommentar

PERNILLE MERETHE PHOTOGRAPHY

24.10.2010 kl.22:35

sv: okei :) Tusen takk for svar, hehe :D

kjempebra at folk signerer!

Skriv en ny kommentar

KjerstiJakobsen

KjerstiJakobsen

19, Vestre Toten

Jente på 17 år fra Raufoss. Går på dramalinja og trives sykt godt. Fritiden går bort til sang, dans, teater og fotball. Har selv lagt fotballskoene på hylla, men følger med på det meste. Heia Liverpool, Raufoss A-lag, Raufoss junior og Start.

Norske blogger Related Posts with Thumbnails

Kategorier

Arkiv

hits